Oplevelser og ny job

AUH: Aarhus Universitets Hospital i Skejby i Juletræ lysets skær en tidlig morgen
AUH: Aarhus Universitets Hospital i Skejby i Juletræ lysets skær en tidlig morgen
Sidste arbejdsdag hos Arriva i Odder
Sidste arbejdsdag hos Arriva i Odder
Kage til kolleger på min sidste arbejdsdag
Kage til kolleger på min sidste arbejdsdag
Lidt (mange gaver) da jeg holdt som buschauffør - min dejlige driftsleder Susanne havde malet en bus i Midttrafik farver og med rigtige linje numre påsat
Lidt (mange gaver) da jeg holdt som buschauffør - min dejlige driftsleder Susanne havde malet en bus i Midttrafik farver og med rigtige linje numre påsat
Endnu en gave fra Susanne
Endnu en gave fra Susanne
Letbaneførere hold 1
Letbaneførere hold 1
Så er vi så klar
Så er vi så klar
Foto af mig i krydset Kystvejen/Nørrebrogade
Foto af mig i krydset Kystvejen/Nørrebrogade
Foto fra slægtsfesten i Vildbjerg - en del foto følger
Foto fra slægtsfesten i Vildbjerg - en del foto følger
Fællesfoto slægtsfesten
Fællesfoto slægtsfesten
Far og Anny på besøg her i juli måned 2017
Far og Anny på besøg her i juli måned 2017
Henry mit skønne barnebarn
Henry mit skønne barnebarn
Klar til jul - taget i dag 23. december 2017
Klar til jul - taget i dag 23. december 2017

Kære familie, venner og alle i andre.

Året 2017 har for mig og Thomas været et begivenhedsrigt år, både på privatfronten og rent arbejdsmæssigt.

Privat var det året hvor vi flyttede i eget hus i Hundslund, – en beslutning vi absolut ikke har fortrudt – vi har fået et hus som lever op til vores behov og forventninger, og ikke mindst har vi fået verdens bedste naboer, vi hygger sammen, taler sammen og mødes med hinanden – hvad mere kan man forvente i en verden hvor ens egne behov går forud for omsorg for hinanden.

Vi har en have der er overkommelig – næsten kun græs og lidt træer – jeg har dog fået plantet lidt bærbuske (ribs, Solbær, hindbær og stikkelsbær) som jeg ikke kan undvære i en have – lidt gammeldags er jeg jo.

Samtidig er vores udgifter også faldet med godt 1000 kr. om måneden – så slet ikke værst.

Rent arbejdsmæssigt har 2017 også været en stor omvæltning. Jeg forlod jobbet som buschauffør hos Arriva i Odder efter knap 11 år – og ikke mindst en masse herlige kolleger og passagerer. Ikke en nem beslutning, men jeg måtte bare afslutte mit aktive arbejdsliv med mit nuværende job.

ALLE der kender mig ved, at jeg altid har brændt for hele den kollektive trafik og haft mine klare holdninger til hvordan JEG helst så den udviklet til gavn for alle.

Derfor måtte jeg jo skifte job, da muligheden for, at blive letbanefører hos Keolis i Aarhus. Jeg kørte med sporvognene på den sidste dag og sidste tur 6. november 1971, og nu kom muligheden for at være med til at starte Letbanen i Aarhus op – den mulighed skulle udnyttes – selvom jeg nu er 64 og pensionist fra april 2018 -, men hvornår min arbejdskarriere holder aner jeg ikke pt., men jeg er jo i den situation jeg selv bestemmer hvornår og hvordan, hvilket er en vidunderlig fornemmelse.

Jeg har fået 60 fantastiske kolleger, og en rigtig god ledelse hos Keolis. Jeg ynder at sige, at vi har fået skabt den samme ånd, som der er hos mine tidligere kolleger hos Arriva i Odder - så bedre kan det ikke blive. 

Ferie er der ikke blevet meget af i 2017, da alt drejede sig om letbanen, og jeg tror næsten Thomas ved mere om Letbanen, stopprøver, teoriprøver, TSF, SIT, ODI, Tango, Variobahn, mærker, signaler osv. end jeg gør, da det har fyldt uendeligt meget siden 6. marts hvor jeg begyndte på jobbet. Men i 2018, så kan der slappes lidt af når hele banen kører mellem Odder og Grenå, og ferie skal der afholdes. Men Thomas skal have tak for sin tålmodighed.

Der har været frustrationer omkring udsættelser af opstarten på kørselen med passagerer, som alle har måttet høre på, men vi letbaneførere har været fantastiske til lynhurtigt at vende tilbage med positive og optimistiske holdninger hver gang.

Men endelig oprandt dagen hvor der kom passagerer i køretøjerne og jeg var så heldig at komme til at køre det første med alm. Passagerer den 21. december 2017, kl. 11.00 fra Aarhus H. det var verdens mest positive oplevelse, alle var glade, selvom jeg nok kun kunne have 25 % af passagerne med, da vognen var godt fyldt op ved afgangen, og allerede ved næste stop på DOKK1 var køretøjet propfyldt – men fint gik det og det har gået fantastisk de sidste par dage. Se dette som TV2 Østjylland har lagt op om letbanestrækningen: https://www.tv2ostjylland.dk/artikel/video-se-letbanen-sno-sig-gennem-aarhus-fra-luften

Nå slut med min arbejdsglæde, der er jo også andre glæder i livet. F.eks har vi i februar måned 2017, været til fars 85 års fødselsdag, en rigtig god dag sammen med familien, selvom far nu er den sidste af sine 6 søskende der lever, hvilket jo er kedeligt, og min far og Anny syntes jo efterhånden også der ikke er så meget mere at se frem til, og de er også begge en del hæmmet rent helbredsmæssigt, men de hænger ved endnu, og humøret får et hak opad når vi besøger dem. Som min far siger, så er der sgu ikke meget ved at blive så gammel.

Ellers har vi været til en del fødselsdage – dog mest i Thomas familie i år, hvilket vi syntes altid er herligt – måske mig mere end Thomas, selvom Thomas er typen der aldrig vil hjem igen når han først er kommet ud.

Thomas mor og hans søster Pia holdt henholdsvis 50 og 70 års fødselsdag sammen i Østbirk marts måned, en god dag hvor vi hyggede os.

I april måned var vi til Thomas Kusine og hans moster 50 og 70 års fødselsdag i Brønshøj, vi tog lige en overnatning derovre, da det ikke ville være smart at køre hjem igen – umådeholden alkoholindtagelse i løbet af festen.

I foråret var vi til Thomas brors 2 tvillingers konfirmation i Them Kirke og efterfølgende fest i Gl. Ry – en fantastisk fest hvor absolut intet manglede.

Thomas fætre og kusiner holdt fest i juni måned hos hans kusine Anja i Ørting, hvilket var en fantastisk oplevelse for dem alle, da det var en del år siden de sidst havde været samlet alle.

Thomas onkel Erling i Odder blev 75 først i august, og den blev også afholdt hos Anja i Ørting – Anja og hendes mand Flemming har indrettet et fantastisk festlokale i den tidligere stald – og det er nu her i efteråret udvidet med hendes butik. Flot butik, Thomas lavede hendes bomærke til Lopper og Landstil, se mere: https://www.facebook.com/events/145546449506558/

I august måned var vi til vores familiefest i familien Fruerlund – denne gang et weekend ophold på Hotel Falken i Videbæk. Som sædvanlig en fantastisk weekend med masser af humør og latter. Dog er der desværre kun en af min mors søskende tilbage, nemlig Betty og hendes mand som alle årene har deltaget sammen med min fætter og kusine og deres børn – Moster Dagmar fra Kibæk afgik desværre ved døden umiddelbart før familiefesten, men Dagmar var også mæt af dage som man siger, så ikke så sørgeligt når ens liv ender på den måde, selvom det selvfølgelig er lidt underligt jeg og Thomas ikke lige skal smutte en tur til Kibæk for at besøge hende mere. Men sådan er livet – man dør af det – og så må vi jo ellers leve derefter, og forholde os til det som en helt naturlig ting.

I år holder vi juleaften her i Hundslund, sammen med Søren, Tina og Henry, Sørens mor Lone og Thomas bror Richardt, 1. juledag skal vi til min søster Vibeke sammen med resten af mine søskende. Men vi er så klar til jul nu – træet er pyntet og anden er klar, koger risengrød når dette er julebrev er færdigt.

Det var lidt om årets oplevelser og udfordringer, og THOMAS OG JEG VIL ØNSKE JEG ALLE EN RIGTIG GLÆDELIG JUL, SAMT ET FANTASTISK GODT OG LYKKEBRINGENDE NYTÅR

Seneste kommentarer

08.05 | 14:24

En smuk mølle

14.03 | 15:13

Mon opskriften på Bager Hougaards studenterbrød stadig findes. Det var dem med hvid glasur.

24.02 | 00:55

Mine forældre, Grethe og George Skærbæk, drev købmandsforretning på Stationsvej 1961-1971. Det var en dejlig tid, hvor alle kendte alle, stort set

09.12 | 18:28

Jeg er blot nysgerrig. - Hvor boede smeden "Danielsen" i Ingerslev?
Eksisterer hans hus endnu?

Del siden