Bolig på Bentesvej Brabrand (Gelleupplanen) . Efter endt soldatertid fik jeg lejlighed på Bentesvej i Brabrand, en lille et´værelses lejlighed som passede fint til mig på det tidspunkt. Lejlighederne var dengang ret nye og de var gode og der var masser af grønne arealer mellem blokkene – hvilket der for øvrigt også er i dag. Nogle af de grønne arealer blev af beboeren dyrket som små kolonihaver med masser af grøntsager.  Dengang boede der ikke særligt mange indvandrede derude, men en del af beboerne kam fra de gamle saneringsmodne lejligheder i Århus Midtby. Først nogle år senere skete der et skred i befolkningssammensætningen og det var helt sikkert fordi mange af de hidtidige beboere flyttede i parcelhus.

Job hos Konditoriet Lilly og Petra . jeg fik job som bager hos konditoriet Lilly og Petra på hjørnet af Frederiksgade og Åboulevarden i Århus. Tidligere var konditoriet et meget fint sted hvor byens fine damer gik hen og fik deres kaffe og en af konditoriets fine kager – den tid var dog ovre dag jeg var ansat der – der kom kun enkelte gamle kunder forbi og drak kaffe i konditoriet.  Et job hvor jeg var ansat frem til min ansættelse hos Århus Sporveje januar 1976.

Retur til Marselisgården. Jeg flyttede fra Bentesvej retur til Marselisgården i 1977 da min gl. læremester Helge Hansen købte hus i Åbyhøj, men han kunne ikke frasige sig lejligheden da den hørte med som bolig i forbindelse med bageriet. Jeg kom til at hjælpe lidt til i bageriet om aftenen med rengøring og af og til lidt med lidt fremstilling af brød samtidig med at jeg var buschauffør. Jeg boede alene på det tidspunkt, men på et tidspunkt flyttede Ango Winther ind, da han blev boligløs i en periode, og det fungerede rimeligt godt. Vi hjalp begge lidt til i bageriet hos Helge.

Lone kommer til. I 1980 kom jeg til at kende Lone, som jeg senere blev gift med (1987) – vi havde mødt hinanden ude ved min onkel og tante i Kolt, da hun var veninde med min kusine Thea. Lone kom efter 10 klasse på Handelskostskolen i Mommark og efter en periode med arbejdsløshed  kom hun  lære som assistent ved Århus amt på amtsgården.

Hus i Onsted. Vi flyttede sammen i hus i Onsted i 1981, da min tidligere læremester og hans hustru ville sælge bagerforretningen. Det hus vi flyttede ind var blevet renoveret i hele underetagen da det havde været angrebet af svamp. Vi fik ordnet haven som ikke var den mest velplejede – den havde ikke været ordnet et par år. Vi boede i Onsted frem til 1986 og fik også bygget en ny stor garage i forbindelse med huset, og fik nye lofter i køkken og bryggers. Så da vi solgte huset i 1986 var alt ordnet og så godt ud – derfor er det jo lidt ærgerligt at se nu i dag, at de udvendige omgivelser er der ikke gjort meget ved de sidste 25 år.

Flyttede til Vestre Tingskovvej iTranbjerg . I 1986 overtog Lone og jeg Lones forældres ejendom i Tingskoven, da de gerne ville have lidt mindre hus og have som de købte i Tranbjerg på Børupvej, og inden Søren blev født i 1988 fik vi renoveret badeværelset, som var det eneste som trængte til en renovering. Vi havde både høns, pony, får og geder, og i en kort periode fik Lone den ide, at hun ville have Angorakaniner, som skulle klippes og ulden kunne så bruges til at strikke af, men jeg kan nu ikke huske det blev brugt til ret meget, det samme skete også med ulden fra fårene, men det blev dog engang imellem solgt.

Kioskdrift. Lone og jeg købte i 1990 kiosken i Solbjerg – rent faktisk boede jeg  lige ved siden af den bygning som på dette tidspunkt rummede kiosken på Solbjerg Hovedgade 79 efter jeg flyttede fra Fastrupvej 26. Lone opsagde sin stilling som assistent ved amtet for at prøve kioskdriften – det samme havde hendes søster gjort i Mårslet, og begge kiosker havde navnet Solkiosken. Jeg tror de i deres fantasi havde en drøm om at der skulle være mange kiosker med det navn – men rent økonomisk var det ingen guldgruppe mildt sagt, den kunne i alle tilfælde ikke opveje en assistent løn ved amtet og rent timemæssigt var det jo næsten et døgnjob – gud ved om navnet døgnkiosk kommer derfra.

Lone og jeg levede sammen frem til 1993 – vi blev gift i Tiset Kirke den 8. august 1987 på Lones 24 års fødselsdag, dagen før holdt vi polterabend til min kommende svigermors store fortrydelse, da Viggo som hun bor sammen med blev godt beruset og det samme skete for en del de andre mandlige bryllupsgæster, en blev sågar væk fra os sidst på natten og himmel og jord blev sat i bevægelse for at finde ham – han blev fundet på et toilet af personalet på Maritza da de lukkede – men både Lone og jeg klarede os igennem dagen og natten, og var friske på bryllupsdagen.

Sprang ud som homoseksuel.  Grunden til vi blev skilt i 1993 havde ikke noget med Lone at gøre, men på det tidspunkt måtte jeg erkende og springe ud som bøsse, da jeg igennem en periode havde erkendt at jeg var til mænd. Lone tog det rimeligt flot selvom det selvfølgelig var et chok for hende – men som hun sagde et stykke tid efter, så var det rart for hende ikke at være kasseret som kvinde.

Beslutningen havde selvfølgelig været overvejet igennem en længere periode, og jeg kan kun sige det var en positiv beslutning, som alle i min omgangskreds accepterede, og jeg har aldrig hørt nogle negative bemærkninger i den anledning, hverken omkring Sørens klassekammerater eller forældre eller andre steder – det var jo nok omkring Søren jeg havde de største betænkeligheder, om han ville komme til at mærke nogen negativitet – i alle andre sammenhænge var jeg iskold med hvordan de reagerede, det kunne aldrig blive mit problem.

I sommeren 1994 begyndte jeg at komme sammen med Per, som kom på det tidspunkt boede i Thy. Oprindelig kom han fra Østerbro i København hvor hans forældre stadig boede. Per og jeg blev gift i 1995 og boede sammen indtil 2004 hvor vi gik fra hinanden – en beslutning som jeg traf da forholdet ikke fungerede mere. Vi havde mange gode oplevelser sammen – men desværre også en del af de modsatte.

I 2000 solgte vi ejendommen på Vestre Tingskovvej for at få noget mindre have, da vi efterhånden brugte al vores fritid på have osv. da jeg/vi havde den holdning at alt skulle være velplejet og velholdt. Inden salget havde vi fået bygget udestue på huset og fået udskiftet samtlige vinduer og døre. Jeg havde på det tidspunkt ikke de store betænkeligheder ved salget, da jeg igennem de 14 år vi havde ejendommen fået styret min lyst til at have med næsten alle former for dyr at gøre, heste, får, geder, grise og høns og den slags tager meget tid samtidig med at man har fuldtidsjob og samtidig var Tillidsrepræsentant ved Århus Sporveje

Fastrupvej 26 i Solbjerg Huset var et dejligt hus med en passende lukket have og en utrolig lækker udestue. Men når det så er sagt, så kan jeg godt se i dag at jeg trives bedst ude i frie omgivelser med masser luft og grønne marker omkring mig. Haven var ellers af en passende størrelse og jeg nød at gå og holde den flot. Søren havde let til skole og sine skolekammerater – men i og for sig var de ikke mere sammen end da vi boede i Tingskoven – da kørte vi bare mere frem og tilbage for at hente og bringe ham.

Solbjerg Hovedgade 79 i Solbjerg Da jeg havde truffet min beslutning om, at blive skilt flyttede jeg og Søren i et rækkehus på Solbjerg Hovedgade på ”kun” 89 m2 og det var faktisk meget befriende kun at have den plads som man har behov for. Lejligheden var pænt renoveret og der var fælles have som jeg selvfølgelig endnu engang kastede mig over. Der var fra havesiden direkte udgang til marker osv. Så stedet var perfekt som enlig med Søren som havde sit eget lille værelse.

Thomas kommer til. Som det jo sker så mødte jeg Thomas i august 2007 efter 3 år som single. Thomas havde jeg lært at kende gennem Messenger hvor vi skrev sammen i godt og vel et par år inden vi nogensinde mødtes - havde faktisk droppet ideen om vi nogensinde skulle mødes. Men en aften skrev vi som sædvanlig sammen og jeg inviterede ham ned til mig, da han sad hos sin søster hvor han var flyttet ind efter et tidligere forhold.  Vi blev ret hurtigt enige om at flytte sammen selvom han advarede mig mod det, da han måske ikke var klar til et nyt forhold så hurtigt efter bruddet med sin tidligere fyr.  Vi måtte så desværre sige farvel til lejligheden på Solbjerg Hoved 79, da den var for lille til 2 voksne mennesker, selvom Søren på det tidspunkt lige var flyttet hjemmefra og ud i sin lille et værelses lejlighed i Brabrand. Derfor flyttede vi de 100 m. over i vores nye lækre lejlighed på Østergårdsvej 292 i Solbjerg.  (Den er beskrevet andet sted på hjemmesiden) Lejligheden fejlede intet men omgivelserne var rædselsfulde – absolut intet privatliv i egen have osv.  Og evig og altid støj fra Solbjerg Hovedgade, som jeg ikke havde hørt før fra lejligheden på Solbjerg Hovedgade 79. Derfor besluttede vi os for at flytte da jeg fandt stedet her i Aakjær ved Odder. Her føler jeg/vi os rigtigt hjemme med masser af fred og ro og grønne marker og skoven lige bag os.

Kommentarer

Marianne Pilgaard

07.03.2014 16:14

Rigtig godt skrevet Finn.

Seneste kommentarer

08.05 | 14:24

En smuk mølle

14.03 | 15:13

Mon opskriften på Bager Hougaards studenterbrød stadig findes. Det var dem med hvid glasur.

24.02 | 00:55

Mine forældre, Grethe og George Skærbæk, drev købmandsforretning på Stationsvej 1961-1971. Det var en dejlig tid, hvor alle kendte alle, stort set

09.12 | 18:28

Jeg er blot nysgerrig. - Hvor boede smeden "Danielsen" i Ingerslev?
Eksisterer hans hus endnu?

Del siden